Svenska Wagner-Sällskapet
Svenska Wagner-Sällskapet
Till startsidan Medlem Bayreuth-Stipendiet Skivtips Länkar Kontakt In English Auf deutsch Sajtkarta
Om Svenska Wagner-Sällskapet Aktuellt Arkiv

Aktuellt

080104

Bok om Ringen

Operan har producerat en bok om den nya Ringen på Operan. Den är sprängfylld med information och fina bilder. En CD med massor av tidigare outgivet material följer med. Den finns att köpa i Operans biljettkassa för 140 kronor och går också att skicka efter genom att sätta in 170 kronor på bankgiro 5384-8395.


080103

Nina Stemmes Isolde på DVD

Opus Arte släpper en inspelning av Tristan och Isolde från Glyndebourne. Nina Stemme sjunger Isolde och med sig har hon Katarina Karnéus som Brangäne.


080103

Extra Ragnarök

Operan meddelar att en extra föreställning av Ragnarök har satts in, med anledning av TV-inspelning. Katarina Dalayman var sjuk de två föreställningar som spelades in i höstas. Datum för föreställningen är måndag 3 mars.


Emma Vetter tilldelas ännu ett Nilsson-stipendium

Stiftelsen Birgit Nilssons Stipendiefond tilldelar sopranen Emma Vetter årets stipendium. Stipendiet är på 100000 kronor.

Detta är Emmas andra stipendium i Birgit Nilsson namn, förra året tilldelades hon nämligen Kungliga Operans engångsstipendium till hovsångerskans minne.

Emma kommer att sjunga Agate i Friskytten på Folkoperan i vår, hon kommer även att sjunga Sieglinde i en föreställning av Valkyrian på Kungliga Operan 26 februari. Emma Vetter fick Wagner-Sällskapets stipendium 2002.

Wagner-Sällskapet gratulerar!


The Wagner Journal

The Wagner Journal will appear three times a year (beginning March 2007). The annual subscription for the print edition will be £39 for the UK, £52 for overseas.

För mer information se The Wagner Journals informationsfolder som du hittar på denna länk: Informationsfolder (pdf, 1.4 MB)
Bli medlem i Svenska Wagner-Sällskapet

Bayreuth-stipendiet

Skivtips